Chris Alfons
Presentatietrainer en coach

wie ben ik?

“Enthousiast, passioneel met een unieke trainingsstijl”

Mijn naam is Chris Alfons en ben werkzaam als adviseur en trainer/coach bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Vanaf 1996 ben ik daar als mentor/trainer begonnen met het geven en ontwikkelen van trainingen en presentaties.

In 2014 werd ik gevraagd om binnen DUO presentatietrainingen te geven. Een mooie combinatie van presenteren en trainingen geven. Het werd zo’n succes dat ik ook buiten DUO werd gevraagd. Niet lang daarna had ik mijn eigen trainingsbureau!

Eén van mijn hobby’s is het spelen in een band. Dit doe ik al meer dan 30 jaar. Ik zing een paar nummers en speel de conga’s. Ook deze ervaringen neem ik mee in mijn trainingen. Op het podium staan is immers ook een vorm van presenteren.

Wat ik aan feedback over mijn trainingen en coaching terugkrijg is dat ik enthousiast, passioneel en een unieke trainingsstijl heb. Dit gecombineerd met mijn authentieke presentatietechnieken, maakt van mij een trainer/coach die ook jou kan helpen om jezelf zekerder en met meer zelfvertrouwen aan jouw wereld te presenteren. 

Zelf heb ik heel veel moeite gehad met het geven van presentaties aan groepen en het voeren van sollicitatiegesprekken. Ik vond het vreselijk! Totdat ik trainer werd en voor een groep moest staan. Het werd tijd om uit te zoeken waarom ik het zo vreselijk vond en wat ik eraan kon doen.

En daar ben ik, vele jaren later, achter gekomen. En nu krijg ik de kans om anderen hiermee te helpen. Bizar eigenlijk, want nooit eerder had ik het idee gehad om anderen te willen helpen. Totdat ik merkte dat ik dat met mijn trainingen wel degelijk deed. En dat was voor mij een hele bijzondere en mooie gewaarwording.

Want het geeft me namelijk een heel goed gevoel om anderen te kunnen helpen en ik ben ook heel dankbaar dat ik dat op deze manier kan doen. Voor een groep staan en mijn ervaringen te kunnen delen vind ik geweldig. Het is sowieso geweldig om iets te doen wat je heel leuk vindt! En als ik de reacties van de cursisten op mijn LinkedIn lees, dan weet ik zeker dat ik met mijn training en coaching iemand helpen kan. Iemand helpen om daar te komen waar hij/zij graag wilt zijn. Dit is mijn passie en ik doe het met heel veel liefde voor het vak en respect voor mijn klant !

WAAROM DOE IK DIT?

“Voor een groep staan en mijn ervaringen te kunnen delen vind ik geweldig”

WAT HEB JIJ AAN MIJN TRAINING?

“Je leert wat je sterke punten en wat je minder sterke punten zijn”

Ten eerste leer je hoe je in alle rust kunt presenteren zonder je druk te maken over wat anderen van jou vinden. Dit geldt ook voor sollicitatie- en netwerkgesprekken. We gaan het hebben over jouw innerlijke criticus, die stemmetjes en gedachten. Hoe denk jij en waarom denk jij zoals je denkt. En waarom vind je het zo eng om voor een grote groep te staan of om een sollicitatiegesprek te voeren? Tijdens mijn training en coaching gaan we op zoek naar het antwoord.

Want door hier op een bepaalde manier mee om te gaan krijg je namelijk meer zelfvertrouwen en ga je het minder eng of spannend vinden. Je leert wat je sterke punten en wat je minder sterke punten zijn en hoe je de focus op jezelf kunt leggen en op jouw verhaal. Kortom, je leert hoe jij jezelf beter kunt presenteren!

En misschien ga je het zelfs wel leuk vinden ook. Want ook dat krijg ik van mijn cursisten te horen. Ongelofelijk? Ik zou zeggen, probeer het uit!