reviews

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te verwijderen, of niet te publiceren.
1 bericht.
* Wat een fantastische ervaring! *

Ik liep al een tijdje met het idee om datgene aan te pakken, wat ik het meest eng vind, presenteren. De zenuwen en de angstklachten die veel mensen krijgen zijn bij mij flink aanwezig van binnen en ik zocht naar een prettige manier om hier overheen te komen.

Chris begon de training al goed, door veel aandacht te besteden aan de setting. Iedereen met angst voor presenteren kan al beamen dat dingen zoals omgeving, licht, geluid, al kunnen meewerken of tegenwerken. Daarnaast creëerde Chris een hele fijne, open en gemoedelijke sfeer en dit zorgt voor een gevoel van veiligheid, minstens zo belangrijk wanneer je oefent met datgene wat je doodeng vindt.

We krijgen gedurende de dag kaders mee, alles wat je moet weten over het geven van een voor JOU prettige presentatie komen aan de orde. Hier zit dan ook gelijk een groot verschil met andere trainingen. Het gaat Chris erom dat wij ons prettig voelen tijdens het spreken. Hoe zorg je voor rust? Wat zou je zelf graag willen vertellen en hoe? we krijgen tips & tricks mee en er wordt veel aandacht besteed aan het feit dat we zelf onze grootste criticus zijn (the muppets). Klinkt ook weer als logisch, maar het relativeert enorm!

Bovenstaande wordt toegepast in wat oefeningen, die heel eng zijn en tegelijkertijd totaal niet. Want inmiddels voelen we ons prettig bij Chris en de medecursisten en durven we onze niet perfecte presentatie te geven. Het gaat erom dat we er staan en met alle trial and error datgene gebruiken wat we hebben geleerd. Gek genoeg werkt dit ook nog en we zien elkaar oefening voor oefening groeien, met als klap op de vuurpijl een filmpje die we later evalueren... wat een eyeopener!

Ik heb deze dag enorm veel geleerd van Chris. Hij heeft plezier in zijn vak en is een erg goede coach. Heel fijn is dat je herkenning vindt in zijn eigen verhaal en je hierdoor niet het idee krijgt dat het geven van een goede presentatie een onmogelijke opgave is. Ik vind het zelfs jammer dat het voorbij is en ik had nog graag verder geoefend. Maar dit kan ook in de praktijk, met alle tools en positieve ervaringen vanuit de training als bagage en dit ga ik zeker doen!

Bedankt voor de fijne training Chris.

     Karen Brunen Organisatiepsycholoog 

Chris verraste me met zijn presentatietraining; hij heeft ‘het’, de X-factor! Theorie en praktijk worden afgewisseld op een opbouwende en leerzame manier. Alles wat Chris vertelt en laat zien komt binnen, waardoor ik de dag echt als zeer leerzaam heb ervaren. De sfeer is prettig, veilig en ontspannen. Absolute aanrader!

Mariël Heidemans Personal trainer

Het was bij toeval dat ik aan de presentatietraining deel kon nemen. Ik word al een tijdje gecoacht door Chris op o.a. het gebied van ondernemen. Ik vind Chris erg inspirerend en onwijs fijn om mee te sparren en praten. Hij geeft je precies genoeg zelfvertrouwen om de training aan te durven. Presenteren is iets wat ik altijd eng gevonden heb, maar in de toekomst graag meer wil doen. Mijn doel was om mijn verhaal zo over te kunnen brengen zoals ik het bedoel en het ook echt leuk ga vinden. 

De setting van de training was fijn en gemoedelijk, waardoor ik me snel op mijn gemak voelde. Chris heeft het in zich om puur op een positieve manier feedback te verlenen en je op deze manier te laten groeien. Dat gebeurde ook bij mij. Ik ging weg met een zeer aangenaam en zelfverzekerd gevoel en heb echt veel geleerd in korte tijd. Ik ben hem daarvoor erg dankbaar! Een aanrader dus!

Igor Wijnker Tekstschrijver, schrijfdocent en eigenaar van Ieder verdient een boek

De presentatietraining van Chris is een absolute aanrader. Ook voor diegenen die niet voor een groep hoeven te spreken. Jezelf presenteren doe je immers elke dag. Wij waren met een kleine groep en Chris creëerde meteen een goede en veilige sfeer. Hij leerde ons eerlijker naar onszelf te kijken en vooral ook zo min mogelijk te laten beïnvloeden door anderen – die kun je toch niet veranderen. Het is een training die mij nog lang bijblijft en waarvan ik zowel in m’n werk als privéleven profijt zal hebben.

Margretha Koekkoek Docent/Coach BBL Leidinggeven bij Alfa-college

Bij de presentatietraining van Chris Alfons ontdek je door zelf meerdere keren te presenteren waar je goed in bent en waarin je jezelf nog in kunt verbeteren. Naast de theoretische onderbouwing en de lessen die hij je meegeeft is er een niet-oordelende sfeer waarin je feedback van de trainer maar ook de cursisten krijgt. Deze bewustwordingen neem ik mee in mijn eigen werk als docent. Chris bedankt voor je authenticiteit en het benoemen van de ‘muppets’ die ik mezelf aanpraat. Het heeft me meer houvast en zelfvertrouwen gegeven voor de toekomst. Groet, Margretha Koekkoek (MBO docent Alfa-college.

Roos Mezach

Coach I Trainer I Loopbaan I Netwerken, Solliciteren & Personal branding I Creatieve geest I Motivator I Verbinder

Ook ik volgde de presentatietraining van Chris. Aan het begin van de training zei hij: ‘je krijgt vandaag heel veel cadeautjes, je beslist zelf welke je mee naar huis neemt’. Ik heb veel cadeautjes meegenomen. Hij geeft je praktische tips over hoe je bewuster en relaxter kunt presenteren. De training bestond uit een mooie balans tussen theorie en praktijk. Hij gaf veel praktijkvoorbeelden en deelde persoonlijke ervaringen. Chris heb ik ervaren als een gedreven en positieve man die het beste met iedereen voorheeft. Dankjewel Chris, Ik heb de training als waardevol ervaren.

Foek Gunnink Programmamedewerker bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs)

Op 5 december kreeg ik een mooi cadeau in de vorm van een presentatietraining van Chris. Met veel energie en positiviteit gaf hij deze training, een mooie balans tussen theorie en praktijk. Hij gaf veel praktijkvoorbeelden en deelde persoonlijke ervaringen. Tijdens de training werd ik me bewust van allerdaagse issues die je tegenkomt en waar je kritisch naar kunt kijken en iets aan kunt veranderen. Ik heb er veel van geleerd en zal je Chris zeker aanraden als je wilt leren presenteren of jezelf beter/ bewuster wilt presenteren.

 

 

 
 
 

 

Feedback

Beste bezoeker!

Op deze pagina staan wat reacties van cursisten die mijn trainingen en coaching hebben gevolgd. Je krijgt hierdoor een goed beeld van hoe zij mijn training hebben ervaren.

Meer reacties vind je op mijn LinkedIn profiel.